Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του forum των τοπικών φορέων

Πραγματοποιήθηκε χθές (Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου), στις 18.30 η 1η συνάντηση του forum των τοπικών φορέων της ΠΕ Ρεθύμνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης.


Το forum εντάσσεται στις ενέργειες του τοπικού σχεδίου δράσης που αφορούν τη δικτύωση μεταξύ των φορέων της περιοχής παρέμβασης, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση (α’ και β’ βαθμού), οι παραγωγικοί φορείς, οι επαγγελματικές οργανώσεις και άλλοι συλλογικοί φορείς. Υπεύθυνοι εταίροι από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη για αυτή τη δράση είναι ο Δήμος Ρεθύμνης  και ο Σύλλογος  Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου.
Το forum  αποτελεί μια άτυπη δικτύωσης μεταξύ φορέων της  περιοχή παρέμβασης.Στην φάση υλοποίηση της πράξης, η άτυπη αυτή δικτύωση έχει ως βασικό στόχο την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας είτε ως απασχολούμενοι είτε με τη δημιουργία ατομικών ή συλλογικών επιχειρήσεων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι το δίκτυο να αποκτήσει νομική υπόσταση συνεχίζοντας την βασική επιδίωξη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, τη στήριξη δηλαδή των 
ευάλωτων κοινωνικά ομάδων για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας.


Στην χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ολοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν οτι είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν στην απορρόφηση στην  αγορά εργασίας των ωφελουμένων της πράξης. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισαν την αναγκαιότητα για την δημιουργία επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας.

 

Δημοσιεύτηκε την 22/10/2013

Τα νέα μας

Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων διακρατικής συνεργασίας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο Αλληλεγγύης».
Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διακρατικής συνεργασίας, θα γίνει σε ημερίδα – ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δίκτυο Αλληλεγγύης», την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 19:30, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου.
14/08/2015
Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ
Ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου από τον ΟΑΕΔ το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ.
23/07/2014
Εκδοση 3ου Ενημερωτικού Δελτίου
Εκδόθηκε το 3ο ενημερωτικό δελτίο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης
09/07/2014
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο στην Ιταλία
Στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας του τοπικού σχεδίου δράσης πραγματοποιήθηκε ταξίδι εργασίας στην Ιταλία από τις 13 έως τις 17 Μαΐου....
22/05/2014

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

τοπεκο

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
«ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ»
ΑΝΩΓΕΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ
ΤΗΛ : 2834031793
ΦΑΞ : 2834031058
EMAIL :
Υπεύθυνη για πληροφορίες
Εύη Βρέντζου

Επιστροφή στην κορυφή